Sportlaan 10
3291TN
STRIJEN
tel. 078-6741704

Zaterdag 6 april staat de thuiswedstrijd tegen Zwaluwen JO17-1 op het programma. Wij missen vandaag 4 spelers (Bas, Noah, Daniel en Sem) en onze keeper (Laurens). We houden dus maar 11 spelers over en geen keeper. Gelukkig willen Luuk en Lars vanuit de JO15-1 ons de helpende hand bieden na hun wedstrijd. Die betekent wel dat we moeten beginnen met een speler op het doel, totdat Luuk er is om die plek in te nemen. Tijdens de bespreking besluiten we in goed overleg dat Robbe op doel gaat. Hij deed dit overigens foutloos en kreeg geen doelpunt tegen.
Vandaag wilde we de lijn van de laatste 2 wedstrijden doortrekken. Na eerst 4 verliespartijen was er daarna een gelijkspel in de competitie en een winstpartij afgelopen woensdag tegen NSVV in de HW-beker.

Omdat Zwaluwen iets verlaat was door de afsluiting van de Heinenoordtunnel begonnen we om 12.15i.p.v. 12.00. De wedstrijd werd weer als vanouds goed gefloten door de heer A. Bouman.

Na een rustig begin kwamen we steeds beter in ons spel, maar kregen we niet echt kansen. Zwaluwen kreeg ook niet echt kansen, omdat we goed stonden te verdedigen met zijn allen.
In de 25e minuut lag opeens de 0-1 uit het niets in het netje. We lieten ons niet in de war brengen en gingen door waar we mee bezig waren.

In de 30e minuut kregen we via Tijs onze grootste kans van de 1e helft die helaas net voorlangs ging. Ook bij de 2e paal kwam Lars net een teenlengte te kort om de bal in te tikken.
Zo gingen we met een 0-1 achterstand de rust in, maar we waren nog niet verslagen.

In de rust werd er door de trainers aangegeven om zo door te gaan. Ons spel kost veel kracht, maar bij de tegenstander liepen er al een aantal op hun tandvlees. De 2e helft zou er ruimte gaan komen en daar moeten we dan van profiteren.
De 2e helft begon en we zaten er gelijk kort op. Zwaluwen had hier moeite mee en kwam er niet echt uit.
In de 2e minuut een vrije trap aan de zijkant van het veld op een meter of 25. En ja dan gaat onze specialist Twan er achterstaan. Hij schiet de bal met effect op het doel en de keeper verkijkt zich hierop. En zo gaat de bal het net in en staan we al snel op 1-1.
Nu is alles weer mogelijk en dat voelen de spelers ook. Er gaat nog een schepje bovenop en we gaan voor de winst.
In de 11e minuut een afstandsschot van Stan dat maar net geen doelpunt wordt.

In de 15e minuut een veel te harde overtreding van Zwaluwen net over de middenlijn die terecht bestraft wordt met een gele kaart. Nu hebben we 10 minuten een man meer, maar gek genoeg hebben we het in deze fase soms best lastig.
In de 23e minuut een goede actie van Stan die Sven weet te vinden. Sven dolt zijn tegenstander die alleen maar Sven neer kan halen. Dit gebeurde in het strafschopgebied en zo krijgen we dus een penalty. Zwaluwen protesteert niet, zo duidelijk was deze strafschop. Twan gaat erachter staan en schiet beheerst de 2-1 in het doel.

Nu is het nog een kleine 20 minuten waar we alles uit de kast moeten halen om deze overwinning binnen te halen. Als TEAM doen we dit ook. Iedereen doet wat hij moet doen en niemand verzaakt. Zo komen er aan beide kanten nog wel wat kleine kansjes en afstandsschoten, maar gescoord wordt er niet meer.
Zo is onze 1e overwinning in de 2e klasse een feit. Een terechte overwinning waar weinig op af te dingen valt. Zo zie je maar als je als TEAM ervoor blijft gaan en keihard werkt met elkaar dan komen de resultaten vanzelf.
Woensdag gaan we op voor de 2e wedstrijd in de HW-beker, uit tegen NBSVV. Hopen dat we deze goede serie vast kunnen houden en de wedstrijd daar tot een goed einde kunnen brengen.