Strijen JO17-1 wint 1e wedstrijd in de HW-beker van NSVV JO17-1

Strijen j017-1

2 - 0

NSVV J017-1

3 april 2024 19:00

Woensdag 3 april om 19.00 stond voor Strijen JO17-1 de 1e wedstrijd voor de Hoeksche Waard beker op het programma...thuis tegen NSVV JO17-1. NSVV zit bij ons in de competitie en staan 6 plaatsen boven ons. We hebben er nog niet tegen gespeeld, maar we wisten dat we aan de bak konden.
Na een korte bespreking, een uitermate slechte warming-up en zonder de nog altijd geblesseerden Bas, Sem en Noah gingen we de strijd aan.

Om 19.00 fluit de weer goed fluitende scheidsrechter A. Bouman voor het begin van de wedstrijd.
In deze 1e helft heeft NSVV het betere van het spel en hebben we moeite met het creëren van kansen. We hebben er eigenlijk niet echt 1 gehad. Daar staat tegenover dat NSVV maar 1 kans heeft gehad en die werd goed gered door Laurens. Voor de rest stonden we gewoon goed en dekten we kort.
In de rust werd er aangegeven door de trainers om zo door te gaan en te proberen om wat meer diepte te zoeken. Achter hun laatste lijn ligt genoeg ruimte.
In de 2e helft gaan wij op dezelfde voet verder, lekker kort dekken en fel in de duels. Hier heeft NSVV toch wel moeite mee en zodoende komt er wat meer ruimte voor ons om er vaker voetballend uit te komen.
In de 9e minuut een goede onderschepping van Stan en in 2 bewegingen stuurt hij Sven de diepte in. Sven wint het duel van zijn tegenstander en is sneller bij de bal dan de uitkomende keeper en tikt randje 16 de bal langs de keeper het lege doel in: 1-0.
Je ziet dat iedereen erop gebrand is om deze wedstrijd nu over de streep te trekken. Iedereen blijft volle bak gaan en niemand geeft op. We helpen elkaar waar nodig en komen in de omschakeling er snel uit.
In de 15e minuut een vrije trap die door Twan buiten bereik van de keeper op de lat wordt geschoten.
In de 20e minuut moet NSVV even op de rem trappen en wordt Tijs vastgehouden als hij er alleen van door kan gaan. Terechte vrije trap en de verdediger van NSVV komt er goed vanaf zonder kaart.
Het spel golft nu op en neer, maar we geven geen grote kansen weg.
In de 30e minuut wordt Tijs de diepte ingestuurd en wederom door een verdediger (de laatste dit keer) onderuitgehaald, terwijl hij zo alleen op het doel kan afgaan. Een vrije trap voor Strijen en een terechte rode kaart voor de verdediger van NSVV. Twan gaat vervolgens achter de vrije trap (meter of 30) staan en schiet de bal zo het doel in...2-0. Hiermee geeft Twan zichzelf (en de rest van het team) een mooi verjaardagscadeau op zijn 17e verjaardag.
In de 2e heft hebben Tijs, Lars en Sven nog een kans gehad, maar helaas niet afgemaakt. Zelf hebben we niets weggeven door het goede verdedigende werk van onze verdedigers en middenvelders.
Na 82 minuten is de wedstrijd klaar en winnen we met 2-0. De penalty's na afloop worden helaas met 3-5 verloren, maar daar maakt niemand zich op dat moment druk om, de 1e 3 punten zijn tenslotte binnen.
Zo beginnen we deze bekercompetitie heel goed. Deze winst was een echte teamprestatie, die we met zijn allen behaald hebben door te voetballen waar het kan en keihard te werken met en voor elkaar. Eigenlijk zoals de trainers het iedere wedstrijd graag zien.
Op naar zaterdag voor de volgende wedstrijd, thuis tegen Zwaluwen Vlaardingen. Kijken of we deze lijn kunnen doorzetten...