Strijen JO10-1

16 april 2024

Afgelopen dinsdag speelden we onze tweede wedstrijd in de hoekse waard bokaal.
Dit keer mochten we naar Oud-Beijerland om het tegen SHO op te nemen.
SHO die we eerder in de competitie zijn tegen gekomen dus niet een geheel onbekende tegenstander. Of toch wel deze keer stonden er hele andere spelers op het veld dan dat we in de competitie tegen ons hadden.

In de bespreking hebben we aangegeven als je door wil in de HW-Bokaal moet er vandaag gewonnen worden anders komt er een vroeg einde aan het bekersprookje.
We dachten dat dit genoeg voer zou zijn voor de jongens om volle bak te gaan.
Na een prima warming up kon de wedstrijd beginnen.

Het eerste kwart hadden we ons toch anders voorgesteld. Het leek erop dat de jongens iets te veel spanning op de benen had staan en er lukte maar weinig. SHO kwam ook redelijk snel op 1-0.
Strijen probeerde wel wat maar het lukte ons niet om er veel tegenover te stellen. Als dan de scheidsrechter ook nog eens staat te slapen en SHO vanuit een overtreding op een speler van Strijen de 2-0 maakt dan weet he dat het een moeilijke avond gaat worden.

In de time out konden we de  jongens aangeven dat als we willen winnen we echt aan de bak moeten en dat de bal meer moeten laten gaan. Er gebeurd te veel uit stilstand.

Het tweede kwart werd wat beter er werd harder gewerkt en we kwamen er wat vaker uit.
SHO bleef echter ook gevaarlijk en beide wisten we te scoren maar telkens als we een beetje aansluiting vonden lukte het SHO om er een weer een goal tegen over te zetten.
Zodoende gingen we de rust in met een 4-1 achterstand.

In de rust konden we nog doornemen met de jongens wat er beter zou kunnen. En wat ervoor nodig is om de pot nog om te draaien.
1 daarvan is hard werken en niet bang zijn fysiek worden we vaak afgetroefd door onze tegenstander en ook vandaag was dat weer te zien.

Het derde kwart kon beginnen en de jongens deden er nog een tandje bij om er toch een positief resultaat uit te  halen. We probeerde veel alleen echt er doorheen komen lukt ons niet. SHO had een goed strijd plan en het lukte hun om ons de baas te zijn. Ook al scoorden we een goal telkens zetten SHO er wat tegenover. Waren het niet de spelers dan was het wel de Scheids (broer van Nijhuis) die roet in het eten gooide.

Het 4de kwart was wel ons beste kwart de jongens lieten alles van zich af vallen en er werd keihard gewerkt om er nog wat uit te halen. Ik weet zeker als we dit vanaf minuut 1 hadden gedaan dat we gewonnen hadden. Helaas voor ons lukte dit niet en eindigde deze wedstrijd in een  8-3 verlies.
We hebben nu nog 2 wedstrijden waar we alles aan gaan doen om de HW-Bokaal waardig af te sluiten.