Strijen JO17-1 redt ternauwernood punt in teleurstellende wedstrijd tegen GOZ JO17-1

tel. 078-6741704

Donderdagavond 25 april om 20.00 uur stond de 3e wedstrijd van de HW-beker op het programma uit tegen GOZ JO17-1. We misten vandaag Sem, Noah en Bas, maar Bas was wel aanwezig om te vlaggen.
Na een korte bespreking waar de nadruk lag om het niet te onderschatten en een goede warming-up waren we klaar om te beginnen.
We starten de wedstrijd goed en kregen GOZ gelijk onder druk. We kregen wat mogelijkheden die geen doel troffen.
In de 9e minuut een onderschepping van Daniel die na een een-tweetje met Jeremy op doel schiet. De keeper gaat niet helemaal vrijuit op het schot van Daniel en zo staat het dus al snel 0-1.
Hierna krijgen we verschillende kansen, maar de ballen van Tijs en van Lars worden vlak voor de lijn weggeschoten en het schot van Jeremy gaat net over.
Nadat GOZ gewisseld heeft worden ze een stuk sterker en gevaarlijker, het scheen te maken te hebben met geleende spelers uit de JO18.
Hierna krijgen we even een grote hagelbui op ons dak en legt de scheidsrechter het spel even stil. Iedereen kon even snel schuilen in de dug-out. Na 2 minuten hervatten we de wedstrijd weer.
In de 35e minuut moet Laurens redding brengen op een 1 tegen 1 met de snelle behendige spits. Laurens komt hier als winnaar uit, maar de spits raakt hem nog net even op zijn been.
In de 38e minuut komt de spits als winnaar uit het duel en scoort zo de 1-1.
2 minuten hierna komt de spits weer alleen voor Laurens uit en nu brengt Laurens redding, maar wordt wel geraakt aan zijn hoofd, net boven zijn oog en hij blijft liggen. Iedereen schrikt en wacht af hoe het met hem is. Laurens heeft pijn (flinke buil boven zijn oog) en is duizelig. De scheidsrechter fluit voor de rust, zodat Laurens rustig de tijd heeft om bij te komen van de schrik en de pijn, het veld te verlaten en de kleedkamer te bereiken. In de kleedkamer wordt er uiteraard geen risico genomen en Laurens stopt. Robbe offert zich op en zal wederom zijn plek in het doel overnemen.
In de rust nog even kort geprobeerd om iedereen wakker te schudden, maar we zijn toch hoofdzakelijk met Laurens bezig.
De 2e helft kent een bijzondere doelpuntrijke 1e 10 minuten.
In de 42e minuut scoort Twan met een afstandsschot, waar de keeper wederom niet vrijuit gaat, de 1-2.
In de 44e minuut ligt de 2-2 alweer in het doel na niet goed verdedigend werk.
In de 47e minuut schiet Tijs bijna de 2-3 binnen, maar de keeper kan nog net redding brengen. Jeremy is er vervolgens als 1e bij om de bal in het doel te schieten en zo de 2-3 te scoren.
In de 50e minuut een vrije trap voor GOZ die hoog voor gegeven wordt. We staan wederom niet goed te dekken en GOZ kan zo de 3-3 erin koppen.
Hierna krijgen wij nog enkele kansjes en GOZ gokt op de counter.
In de 54e minuut weten we weer te scoren, maar de scheidsrechter kon vanaf 35 meter zien dat de voorzet de achterlijn gepasseerd was en keurt het doelpunt (on)terecht af.
In de 58e minuut werkt GOZ een cornerbal binnen en komt zelfs op een 4-3 voorsprong.
Als Sven in de 66e minuut de 4-4 scoort doordat hij goed doorgaat en druk zet, moeten we toch eindelijk de boel dicht kunnen houden.
Maar helaas in de 68e minuut ligt de bal alweer in ons doel en staat GOZ met 5-4 voor.
Dit is ook gelijk het sein om alles of niets te gaan spelen. Mannetje erbij voorin en achterin 1 op 1. We krijgen wel wat kansen, maar hij gaat er niet in. GOZ scoort zelfs de 6-4, maar gelukkig vanuit buitenspel. Het blijft dus 5-4.
In de allerlaatste aanval van de wedstrijd, gaat de bal goed van links naar rechts, een schot op doel, een scrimmage en Lars die als 1e erbij is om de 5-5 bij de 2e paal te scoren.
Na de aftrap is het gelijk tijd.
Wat een wedstrijd hebben we gezien. Groot gedeelte van de wedstrijd speelt Strijen niet best en heeft het de handen vol aan GOZ. We creëren desondanks toch nog wel aardig wat kansen/mogelijkheden. We hadden het onszelf makkelijker kunnen maken door feller te voetballen en korter te dekken en door onze kansen af te maken. Maar we lieten GOZ te veel counteren en hun gevaarlijke spits opzoeken.
De penalty's winnen we met 4-5, doordat Robbe een penalty stopt van GOZ.
Gelukkig gaat het op de vrijdag alweer wat beter met Laurens. Hij heeft een kneuzing in zijn been en een dik/blauw oog en wat pijn. We hopen dat hij snel weer kan voetballen.